Rosa & Jamie

IMG_9442_FotorFoto: Éryn Nieuwint

 

De eerste editie van De Afspraak Presenteert vond in het Paasweekend van 2017 voor het eerst plaats.
De organisatoren (Rosa Allessie en Jamie de Groot) kennen elkaar al jaren. Ze hebben samen gedanst op de vooropleiding van de Leidse Ballet & Theaterschool en zaten op dezelfde middelbare school, DaVinci College Kagerstraat.
Rosa en Jamie wilde terug naar hun ‘roots’ en zetten met De Afspraak een dansplatform in Leiden op, omdat ze  hier professionele dans op de kaart willen zetten. 

Rosa Allessie – Artistiek Leider

IMG_9470
Foto: Éryn Nieuwint

In 2013 afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten (modern/danstheater). Ze werkte als uitvoerend danser o.a. voor De Stilte, Holland Opera, Truus Bronkhorst, DMT / Dance Mix Theatre, Isabelle Beernaert en De Nationale Opera. Ze maakt zelf en in samenwerking met anderen ook eigen werk. Met video-kunstenaars BeeldJutters danste ze voorstellingen, met Huize Marie Fleur maakte ze een voorstelling voor Café Theater Festival. Met haar danstheater collectief Buurvrouw&Buurvrouw (www.danstheaterbuurvrouw.nl) danst ze humoristische danstheater voorstellingen op festivals. Ze heeft een eigen bedrijf Move in Mind (www.moveinmind.nl) voor dansante teambuilding. 

Jamie de Groot – Artistiek Leider

IMG_9478Foto: Éryn Nieuwint

In 2014 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool v/d Kunsten. Gewerkt o.a. met Club Guy & Roni, Jan Martens, Project Sally en de Nationale Opera.
Als choreograaf heeft hij zijn stukken op meerdere festivals gepresenteerd door het hele land. Hij zich inspireren door het gedrag en de psyche van de mens. Dit uit zich in sterke bewegingen waarbij theatrale aspecten worden afgewisseld door sterke emoties.
Sinds april 2017 vallen zijn eigen choreografieën onder zijn eigen dansgezelschap genaamd
‘Dance Company The Kitchen’.
Voor zijn voorstellingen componeert hij altijd zijn eigen muziek.